Ik denk dat er elke dag wel één kind uit mijn klas iets roept over een bruine banaan die niet meer te eten zou zijn. En dat snap ik. Want zo'n veel te zachte banaan smaakt vaak een beetje weeïg en daar doe je de juf ook geen plezier mee. Maar zo'n bruine banaan leent zich juist weer fantastisch als zoetstof voor het betere bakwerk. Bananencake, muffins met banaan, banana pancakes en natuurlijk bananenbrood. Nicole, van de website Cookies & Carrot Sticks, is er dol op. Haar blog puilt uit van de recepten met banaan. Ik telde alleen al 9 (!) bananenbroodvarianten. Dus toen ik voor de swiepswoepswap iets van haar mocht koken/ bakken, was mijn keus snel gemaakt. Ik heb Nicole's recept voor een klassiek bananenbrood als basis gebruikt en er zelf deze variant met walnoten, pure chocolade en koffie van gemaakt. Door het gebruik van olie, wordt het brood heerlijk luchtig. Ik vind het daardoor eigenlijk meer een cake, dan een bananenbrood. Bedankt voor de inspiratie, lieve Nicole!