Cake met stoofpeertjes

Gepubliceerd op 5 januari 2020 om 19:38

In het kader van verspillingsvrij eten èn stiekem omdat dit gewoon een verrekt lekkere cake is, heb ik hierbij het recept voor mijn stoofpeertjescake voor jullie. Voor als je stoofpeertjes over hebt van Kerst, Pasen of een ordinaire doordeweekse winterdag. Je kunt ze natuurlijk ook gewoon speciaal voor deze cake maken. Die stoofpeertjes dus. En laat ik nou toevallig nog een lekker receptje op mandyandmore hebben staan!

De cake is gebaseerd op de kersencake met pure chocolade uit Bazaar van Sabrina Ghayour. Maar dan met de helft minder suiker. En zonder de kersen en chocolade. Maar met stoofperen dus.

Recept voor stoofperencake

Recept voor een cake van 24 stukjes:

  • 750 gram stoofperen (acht stuks ongeveer)
  • 6 eieren
  • 300 gram roomboter
  • 400 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 200 gram suiker
  • 2 tl kaneel
  • een scheutje melk

Aan de slag:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de peertjes in stukjes (van ongeveer een cm groot).
  • Smelt de boter in een steelpannetje. Doe dit op een zo klein mogelijk pitje, de boter moet alleen smelten (laat hem niet bruin worden).
  • Klop de eieren, samen met de suiker, in een grote mengkom luchtig. 
  • Zeef de bloem en het bakpoeder en voeg dit samen met de kaneel toe aan het eimengsel. Klop even goed door elkaar.
  • Voeg de (iets afgekoelde) gesmolten boter toe en meng dit goed door het mengsel.
  • Schep de stoofpeertjes erbij en verdeel ze goed door het beslag.
  • Giet het beslag in een groot, met bakpapier bekleed, bakblik van ongeveer 30X40 cm.
  • Bak de cake in zo'n 45 minuten in het midden van de voorverwarmde oven totdat hij goudbruin en gaar is. Check met een satéprikker of dat laatste het geval is. Wanneer deze er schoon uit komt, is de cake gaar.
  • Laat de cake afkoelen en snijd 'n in blokjes.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.