Iedereen die mij al wat langer volgt, weet dat ik meer een kok dan een bakker ben. Ik vind bakken wel heel leuk hoor, maar ik ben er gewoon niet zo goed in. Ik kook het liefst op gevoel namelijk. Een beetje van dit en een beetje van dat. Maar bij bakken komt het veel meer op exacte hoeveelheden aan en daar ben ik dus niet zo goed in. Dus hoewel ik verder nooit uit pakjes en zakjes kook, heb ik besloten dat dit voor bakken wèl gerechtvaardigd is. Dan kan er in elk geval niks misgaan met het afwegen van de ingrediënten.
Toen ik onlangs werd uitgenodigd voor een event bij HomeMade bakmixen, ben ik daar dan ook gretig op ingegaan.
Het gaat hier om een betaalde samenwerking met HomeMade bakmixen. Daar wil ik wel graag bij vermelden dat ik deze bakmixen zelf ook al gebruikte.
Tijdens dit event werden de nieuwe verpakkingen van HomeMade bakmixen gelanceerd. Annejet Nieboer, Brand Manager van HomeMade Bakmixen, vertelde vol liefde en passie over de geschiedenis van dit familiebedrijf. Aan mij (en de andere aanwezige foodbloggers) de schone taak om een baksel voor Pasen in elkaar te flansen. Een klein detail, onze telefoons moesten uitblijven. Offline qualitytime, dat was het idee.
En het werd een heerlijke middag! We hebben gebakken, gelachen, gekletst, gekke foto's gemaakt en spelletjes gedaan. En stiekem was dat best fijn, zo zonder telefoon.
Samen met Eva, van het foodblog Eef Kookt Zo, maakte ik een heuse Paas-tompoucentaart met passievrucht! Nou ja, eigenlijk was het meer zo dat Eef de taart maakte en ik paaseitjes at. Gevalletje 'ik stond erbij en keek ernaar'. Maar ook al was mijn aandeel op dat moment niet zo groot, ik had wel heel veel zin om thuis aan de slag te gaan met de bakmixen en daar mijn eigen Paasdraai aan te geven.
Foto's evenement door Debbie Bodewes
En zo geschiedde...
Eenmaal thuis maakte ik deze regenboog-laagjes taart met een lemoncurd en roomkaasfrosting. Ik was supertrots op het eindresultaat, totdat...ik 'm proefde. Want werkelijk alles wàt mis kon gaan, ìs misgegaan. De cake was niet gaar (niet goed gelezen), de curd te zuur en tot overmaat van ramp was mijn roomkaasfrosting volledig in de schift geschoten.
Neem jij de uitdaging aan om dit beter te doen? Ik gebruikte voor deze taart de regenboog cupcakemix van HomeMade. Ik ben benieuwd wat jullie ervan bakken :-)
Om jullie niet helemaal met lege handen te laten zitten, sluit ik dit verhaal af met een klein (en heel simpel) receptje voor een Paasgebakje. Kan niet mislukken (want zelfs ìk kon het).
Recept voor wafeltjes met frambozenroom
Ingrediënten voor 2 gebakjes:
- 50 gram wafelmix van HomeMade
- 25 ml water
- 50 gram frambozen
- 6 frambozen voor de garnering
- 50 ml slagroom
- 10 gram suiker
- olie
- eventueel wat chocolade paaseitjes
Aan de slag:
- Zet het wafelijzer aan en laat deze op temperatuur komen.
- Mix de wafelmix met het water goed door elkaar (niet luchtig kloppen).
- Vet het ijzer in met een beetje olie en schep de helft van het mengsel in het midden van het ijzer.
- Bak het wafeltje in enkele minuten totdat deze goudbruin van kleur is en laat afkoelen.
- Herhaal de procedure voor het bakken van het tweede wafeltje.
- Klop de slagroom samen met de suiker totdat deze lekker stevig is.
- Schep de frambozenpuree door de slagroom en roer goed door elkaar.
- Verdeel de room over de wafeltjes en garneer de gebakjes met de losse frambozen en eventueel wat paaseitjes.
Reactie plaatsen
Reacties