Ik had nog wat mandarijnen en trek in iets veel minder gezonds dan een mandarijn. Dat werd dus een cake. Een extreem luchtig exemplaar. Ik heb me weten in te houden en slechts één plakje gegeten. Oké, twee. En een half. Maar met luchtige cake mag dat. Vind ik.
Recept voor extreem luchtige cake met mandarijn en glazuur
Ingrediënten voor een kleine cake:
- 2 eieren
- 75 ml olijfolie
- 75 ml Griekse yoghurt
- 100 gram suiker
- 1oo gram bloem
- 1 tl bakpoeder
- snufje zout
- 1 mandarijn*
- 4 el poedersuiker
* De gedroogde mandarijn op de foto bleek toch minder eetbaar dan gedacht. Het recept daarvan moet ik jullie helaas schuldig blijven.
Aan de slag:
-
Verwarm de oven voor op 180 graden.
-
Bekleed een klein cakeblik met bakpapier. Dit gaat het best door een papier een beetje nat te maken. Je kunt het papier nu goed in de hoeken duwen. Het overtollige papier mag je eraf knippen.
- Schil de mandarijn en snijd er 3 à 4 mooie dunne plakken uit. Knijp het sap uit de rest van de mandarijn en vang dit op.
-
Mix de eieren, olie, yoghurt, suiker en 2 el mandarijnsap met een mixer tot een luchtig mengsel.
-
Voeg het bloem, bakpoeder en zout toe en klop nog even goed door.
-
Giet het beslag in het cakeblik en bak de cake in zo'n 40 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
-
Controleer met een sate prikker of de cake gaar is.
-
Laat 5 minuten op het rooster staan en stort vervolgens de cake op het werkblad.
- Meng de poedersuiker met 2 el mandarijnsap en schep dit glazuur over de cake. Leg de plakjes mandarijn erover en serveer.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties