Ik had ooit een ijsmachine die ik met enige regelmaat gebruikte. Toen kocht ik een KitchenAid standmixer in de kleur pistache (gevalletje liefde op het eerste gezicht) en daar kreeg ik een ijsmachine bij. Ik maak nou ook weer niet zoveel ijs dat ik er twee nodig heb, dus de oude kon weg. Die van KitchenAid vond ik echter niet zo handig, dus die heb ik verkocht. Lang verhaal kort, ik ging van twee ijsmachines naar geen ijsmachine. Voor het maken van dit overheerlijke fris-zoete ijs met munt en frambozen heb je gelukkig helemaal geen ijsmachine nodig. Super makkelijk. Het enige nadeel is dat het zo lekker is. Te lekker. Als in...ik neem nog een bakje :-)
Recept voor ijs van gecondenseerde melk, frambozen en munt
Ingrediënten voor 1 1/2 liter ijs:
- 1 blikje gecondenseerde melk à 397 ml
- 500 ml slagroom
- 250 gram frambozen (vers of uit de diepvries)
- 100 ml sinaasappelsap
- 50 ml citroen- of limoensap
- een handje muntblaadjes
Voor de garnering (optioneel): - wat verse frambozen
- gehakte pistachenootjes
- gehakte witte chocolade
- een paar blaadjes verse munt
Aan de slag:
- Pers de citrusvruchten uit totdat je ongeveer 150 ml sap hebt.
- Pureer met een staafmixer de helft van de frambozen samen met het sap tot een gladde puree.
- Snijd de muntblaadjes fijn en roer deze door de puree.
- Klop de slagroom bijna helemaal stijf.
- Spatel de frambozenpuree en de gecondenseerde melk door de slagroom.
- Giet het ijs in gezellige vormpjes of gewoon in een plastic bakje en laat het bevriezen in de vriezer.
Serveer het ijs zoals je wilt. Gewoon uit de bak eten kan ik ook van harte aanbevelen.
Reactie plaatsen
Reacties
Kan ik het ook in de ijsmachine doen
Groetjes