Ik kan hier heel kort over zijn, deze in de oven geroosterde venkel is super lekker en super makkelijk. Een heerlijk gerechtje voor bij een lekker stukje vlees of vis. Ik serveerde ze samen met mijn tijmaardappeltjes bij een verrukkelijke dorade (bereid in zoutkorst). Een waar feestmaal!
Recept voor in de oven geroosterde venkel
Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 venkelknollen
- 3 el olijfolie
- sap van een halve citroen
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 2 tl dille (liefst vers, maar gedroogd mag ook).
- 25 gram pijnboompitjes
- 50 gram geraspte Parmezaan of Pecorino.
- peper en zout uit de molen
Aan de slag:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de onderkant van de venkelknollen en snijd ze vervolgens in stukken.
- Meng de olie met de knoflook, dille en het citroensap in een kommetje.
- Giet de olie over de venkel (in een schaal) en hussel goed door.
- Schep de venkel op een met bakpapier beklede bakplaat en maal er lekker wat peper en zout uit de molen overheen.
- Strooi de pijnboompitjes erover en bak de venkel in ongeveer 30 à 40 minuten totdat deze zacht is en goudbruin begin te kleuren.
- Haal de bakplaat een minuut of vijf voor het einde van de baktijd uit de oven en strooi de kaas erover. Zet eventueel voor de laatste minuutjes de grill aan voor een extra bruin kleurtje.
Reactie plaatsen
Reacties