In de zomer staat er hier regelmatig een pastasalade op het menu. Makkelijk te maken, snel klaar en heerlijk in combinatie met een wijntje in de zon op het balkon (of voor de bofferds onder ons, in de tuin).
Ingrediënten (voor 2 personen):
- 150 gram fusilli (of andere pastasoort, ik ben niet zo moeilijk).
- Een halve gerookte makreel
- Een handje cherrytomaatjes
- 50 gram rucola
- 2 dunne bosuitjes (of lente-ui...ik weet het verschil nooit)
- 2 tl kappertjes
- 4 el zelfgemaakte pesto (zie onderstaande link)
- 2 el pijnboompitjes
- peper uit de molen
Aan de slag:
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op het pak.
- Giet de pasta af en laat een beetje afkoelen. Schep vervolgens de pesto er doorheen en roer goed door.
- Verdeel de makreel in stukken (en haal de graatjes eruit)
- Halveer de tomaatjes en snijd de ui in dunne ringetjes.
- Rooster de pijnboompitjes goudbruin.
- Schep de rucola, tomaatjes, ui, kappertjes en makreel door de pasta.
- Strooi tenslotte de pijnboompitjes eroverheen.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties