Tot een jaar of vijf geleden had ik nog nooit venkel gegeten. Althans, niet bewust. Inmiddels behoort venkel tot mijn favoriete groenten. Als soep, door de risotto of, zoals in dit recept, in een salade. Ik ben dol op die frisse, anijsachtige smaak en het staat hier dan ook heel regelmatig op tafel!
Recept voor een frisse venkelsalade met sinaasappel en tijm
Ingrediënten voor twee personen:
- 1 venkelknol
- 1 sinaasappel
- een paar takjes verse tijm
- een klein bosje bieslook
- 1 eetlepel vijgenazijn (maar een andere soort mag natuurlijk ook)
- 1 eetlepel olijfolie van goede kwaliteit
- 1 eetlepel honing
Aan de slag:
- Meng in een kommetje de azijn, honing en olijfolie goed door elkaar.
- Schil de sinaasappel en snijd deze in stukjes.
- Snijd een stukje van de onderkant van de venkelknol, halveer in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd daarna in kleine stukjes.
- Rits de blaadjes tijm van de takjes en snijd de bieslook fijn.
- Schep de venkel, sinaasappel, tijm en bieslook in een saladekom en schenk de dressing erover. Hussel alles lekker door elkaar.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties