Deze tropische verrassing is geïnspireerd op een gerechtje dat wij op de Malediven geserveerd kregen. Ik heb er mijn eigen draai aan gegeven en ben heel tevreden over het resultaat, al zeg ik het zelf. Deze lichte salade is een heerlijk lunchgerechtje of bijgerecht bij de barbecue.
Het enige dat nog mist is een palmboom, een hagelwit strand en een azuurblauwe zee...dat moet je er zelf maar bij bedenken dan.
Recept voor een zomerse rijstsalade met ananas en tonijn
Ingrediënten:
- 150 gram rijst
- 150 verse ananas
- 1 blikje tonijn
- 25 gram geraspte kokos
- 1 kleine rode ui
- sap van 1 limoen
- 1 handje verse koriander
- 1 handje verse munt
- 2 el rijstazijn
- 1 el vissaus
Aan de slag:
- Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking en laat afkoelen (een restje rijst van de dag ervoor kan natuurlijk ook).
- Snipper de ui zo fijn mogelijk en snijd de ananas in kleine blokjes.
- Meng alle ingrediënten door elkaar en laat nog een half uurtje staan om alle smaken goed in elkaar te laten trekken (zeg je dat zo?).
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties