Mooi weer vraagt om barbecue, waar of niet? Precies! (ervan uitgaande dat je voor de optie 'waar' gekozen hebt dan). Niets zo fijn als met een koud biertje of lekker roséetje in de hand een beetje klooien op de BBQ. Of, en daar gaat mijn persoonlijke voorkeur naar uit, toekijken hoe iemand anders een beetje aanklooit op de barbecue.
Mijn 'iemand anders' is een echte carnivoor. Wat hem betreft kon er nooit genoeg vlees op het rooster liggen. Inmiddels kan een stukje gegrilde courgette, aubergine of avocado hem gelukkig ook bekoren.
Ja mensen, u hoort het goed. Avocado's van de barbecue! Dat subtiele grillsmaakje geeft de avocado namelijk nog nèt iets extra's. Super lekker om gewoon los te eten of, in dit geval, in een salade met spinazie, tomaatjes en een lekkere Oosterse dressing.
Recept voor spinaziesalade met gegrilde avocado
Ingrediënten (voor 2 personen):
- Een paar handen verse spinazie
- 1 1/2 avocado
- een kleine rode ui
- 10 cherrytomaatjes (11 mag ook of 12 of...)
- een handje ongezouten pinda's
- 1 el frambozenazijn (of een ander lekker smaakje)
- 4 el olijfolie van goede kwaliteit
- het sap van een halve limoen
- 1 el zoete chilisaus
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl gemalen chilipepertjes
- peper en zout uit de molen
Aan de slag:
- Halveer de avocado's en pel de schil er voorzichtig af (dit geeft een mooier resultaat dan wanneer je de avocado's leeg schept met een lepel. Voor de smaak maakt het niks uit natuurlijk).
- Snijd één avocado in de lengte in plakken van ongeveer een halve cm dik.
- De overgebleven halve avocado prak je fijn en roer je samen met de azijn, 2 el olijfolie, chilisaus, chilipeper, het limoensap en knoflookpoeder tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de tomaatjes in vieren en de ui in dunne (gehalveerde) ringen.
- Maal de pinda's grof in een hakmolentje of vijzel.
- Grill de plakken avocado op de BBQ aan elke kant totdat ze mooie grillstrepen hebben (in de grillpan kan natuurlijk ook, maar da's Veel minder gezellig)
- Verdeel de spinazie, tomaatjes, ui en avocado over twee borden.
- Druppel er 1 el olijfolie en maal er wat peper overheen.
- Schep tenslotte de dressing over de salade en strooi de pinda's eroverheen.
Eet smakelijk!
Ben je ook zo dol op avocado? Probeer dan ook mijn Taartjes van avocadocrème met zalm of Koude Aziatische komkommer-avocadosoep eens.
Succes verzekerd!
Reactie plaatsen
Reacties