Er is toch niks lekkerders dan watermeloen met deze temperaturen? Nou ja, in een hangmatje onder een palmboom met een cocosnoot-met-rietje in m'n ene en een lekkere cocktail (gemaakt door dito cocktailshaker) in m'n andere hand, is misschien nog nèt wat fijner, maar verder.... Is watermeloen the bomb! Ja toch?
Als kind was ik er ook al dol op.
Er zijn dan ook super veel foto's van mij en mijn zusje waarop we allebei van een groot stuk watermeloen aan het smullen zijn. De smaak ervan doet me terugverlangen naar die lange onbezorgde zomers uit mijn jeugd. Geen stress, geen zorgen, alleen maar genieten. Ik geloof dat ik het watermeloengevoel maar weer snel ga invoeren.....
Te beginnen met deze salade van watermeloen, feta, zwarte olijven, munt en (here comes the twist) zoetzure rode ui.
Recept voor watermeloensalade met feta, zwarte olijven, munt en ui
Ingrediënten voor een schaal vol:
- 1/2 watermeloen
- 1/2 potje zwarte olijven in plakjes
- 200 gram feta
- 1 rode ui
- 50 ml witte wijnazijn
- 25 gram suiker
- een bosje verse munt
- zwarte peper uit de molen
Aan de slag:
- Breng de azijn met de suiker aan de kook.
- Roer totdat de suiker opgelost is en laat een beetje afkoelen.
- Snijd de ui in tweeën en vervolgens in dunne ringen.
- Laat de ui minstens een uur marineren in de suikerazijn.
- Snijd de meloen en de feta in kleine stukjes.
- Leg de blaadjes munt op elkaar, rol ze op en snijd ze in smalle reepjes. Houd een paar blaadjes apart voor de garnering.
- Schep de meloen, feta, olijven, munt en 3/4 deel van de uien in een mooie schaal en hussel goed door elkaar.
- Maak de salade mooi af met de rest van de ui en muntblaadjes. Maal er tenslotte nog wat zwarte peper overheen.
Reactie plaatsen
Reacties
Het was alweer bijna een jaar geleden dat ik dit recept van jou gebruikte. Dus even weer opgezocht op de site, want zondagavond staat deze heerlijke salade op het menu!
Deze frisse salade lijkt me heerlijk bij het vlees wat ik op die mooie BK bbq grillplaat klaar kan maken!