Wentelteefjes behoren absoluut tot mijn favoriete ontbijtjes. Ik zou ze het liefst elke week eten, maar ik houd me in. Zo gezond zijn ze nou ook weer niet. Er bestaan talloze variaties op dit oud-Hollandse gerecht, maar stiekem vind ik de klassieke wentelteefjes de lekkerste. Ik maakte al eens eerder wentelteefjes met gebakken appel en vandaag heb ik er een ontbijttaartje van gemaakt. Nog steeds gemaakt van oud brood, ei, melk, suiker en kaneel. Maar in plaats van dat je ze met boter in een koekenpan bakt, wordt dit taartje in de oven gebakken. En geen zorgen, die boter gaat er gewoon bij.
De smaak is hetzelfde, alleen de vorm is anders.
Recept voor taart van wentelteefjes met rood fruit
Ingrediënten (voor een 1-persoonstaartje):
- 2 sneetjes (oud) bruin brood
- 1 ei
- 100 ml melk
- 1 theelepel kaneel
- 1/2 eetlepel (riet)suiker
- 1 handje (diepvries) bramen
- 1 handje (diepvries) frambozen
- 1 klontje (room)boter
- poedersuiker
Aan de slag...
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de boterhammen in dobbelsteenformaat.
- Klop het ei met de melk, de kaneel en suiker (met een garde) los in een diep bord.
- Schep het brood in het eimengsel roer om (hoe kleffer, hoe beter).
- Ook het fruit mag erbij.
- Vet een ovenbestendig bakje in met roomboter en schep het brood-fruitmengsel erin. Snijd de boter die over is in kleine stukjes en verdeel dit over het taartje.
- Bak het taartje in zo'n 20 minuten goudbruin.
- Serveer met poedersuiker.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties