Deze havermoutmuffins zijn super snel en makkelijk te maken, heel erg lekker en nog gezond ook! Bijkomend voordeel is dat ze ook erg werden gewaardeerd door onze logeerpeuter. Die had het idee dat hij taartjes bij het ontbijt kreeg (en ik heb 'm lekker in die waan gelaten). Het originele recept komt van de überhealthy Rens Kroes. Ik ben iets minder van dat gezonde gebeuren (het moet vooral lekker zijn) en ik maak ook geen "dansend-in-mijn-onderbroek-in-de-keuken-filmpjes", maar koken kan ze wel. En dansen ook dus blijkbaar.
Ik heb er wel het één en ander in aangepast. In het recept, niet in het dansje. Dat moet Rens lekker zelf weten.
Recept voor ontbijtmuffins met havermout en bosvruchten
Ingrediënten voor 12 mini-muffins:
- 50 gram havermout
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 banaan
- 2 eieren
- 1 tl kaneel
- 1 tl vanille extract
- een snufje zout
- een handje rood fruit (frambozen, bosbessen of bramen)
Aan de slag:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe alle ingrediënten behalve het fruit in een kleine keukenmachine (zo'n hakmolentje van de staafmixer voldoet perfect) en maal tot een glad beslag.
- Om te voorkomen dat de muffins te nat worden, hak je de vruchten even grof met een koksmes.
- Doe het mengsel in de kom, voeg het fruit toe en roer goed.
- Verdeel het mengsel over de vormpjes.
- Bak de muffins in ongeveer 25 minuten gaar.
Iets minder gezond, maar zeker niet minder lekker zijn mijn Kaneelmuffins van Donna Hay. Ook het proberen waard! Vind Donna (ik mag Donna zeggen) ook leuk!
Reactie plaatsen
Reacties