Wentelteefjes met appel en kaneel

Gepubliceerd op 7 januari 2018 om 22:50

Als kind kon niets mij zo gelukkig maken als de geur van verse appeltaart. Die van mijn oma dan. Want ik was ervan overtuigd dat mijn oma de lekkerste appeltaarten van de hele wereld bakte.
Wanneer ik deze wentelteefjes met appel en kaneel eet, ben ik weer even terug in de keuken van mijn oma. Die overigens met haar 104 jaar geen appeltaarten meer kan bakken, maar nog steeds de liefste oma van de hele wereld is.

Deze wentelteefjes zijn super makkelijk en super lekker. En die gebakken appel geven ze nèt dat beetje extra. Je kunt ze natuurlijk ook heel goed combineren met andere fruitsoorten. Bosbessen, frambozen of ananas. Ik zou zeggen, doe eens gek en let's go wild (or bananas)!


Recept voor wentelteefjes met gebakken appel en kaneel

Ingrediënten (voor mij en mijn lief):

  • 4 sneetjes (wit) brood (wat ouder mag best)
  • 1 ei
  • 200 ml melk
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel suiker (kies een lekkere soort uit)
  • 1 appel 
  • Klontje (room)boter om de wentelteefjes in te bakken
  • Klontje (room)boter om de appel in te bakken
  • Griekse yoghurt 

 

Aan de slag...

  • Snijd de appel in schijfjes (ik heb ze niet geschild, vond ik mooier staan. Was ook sneller).
  • Klop het ei met de melk, de helft van de kaneel en suiker (met een garde) los in een diep bord.
  • Haal de boterhammen door het mengsel (hoe kleffer, hoe beter).
  • Bak de boterhammen om en om in een koekenpan totdat ze goudbruin zijn.
  • Bak de appel met wat suiker en kaneel totdat de schijfjes zacht zijn en lekker gaan karamelliseren.
  • Serveer de wentelteefjes met de warme appel en een schepje Griekse yoghurt.

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.