Als ik had geweten dat het zó makkelijk was om zelf wafels te bakken dat had ik dat al veel eerder gedaan (en dan was ik nu waarschijnlijk tonnetje rond geweest). Ik kreeg vorige week een tè schattig tosti-apparaatje van mijn moeder (waar precies 1 tosti in past). Nader onderzoek leerde mij dat ik er ook wafels in kan bakken. Nu leek me dat altijd een nogal ingewikkeld gebeuren, maar zoals gezegd blijkt dat dus reuze mee te vallen. Het lastigste was nog om te besluiten welk recept ik ervoor zou gaan gebruiken (elke internetbakker heeft een eigen recept ontdekte ik). Ik heb uiteindelijk gekozen voor het recept van 'Rutger Bakt'. Hij heeft in 2013 'Heel Holland Bakt' gewonnen, dus die heeft er wel verstand van, dacht ik zo.
https://www.rutgerbakt.nl/
Recept voor zelfgebakken wafels met blauwe bessen en pistache
Ingrediënten (voor 2 grote of 4 kleine wafels):
- 125 gr bloem
- 4 gram bakpoeder
- 1 eidooiers
- 1 eitwit
- De schilletjes van een kwart citroen (geraspt)
- 15 gram suiker
- 1 tl vanille-extract
- ½ tl zout
- 150 ml (karne)melk
- 25 gr boter, gesmolten
- boter om in te vetten
De topping*:
- Een handje blauwe bessen
- Wat gemalen pistachenootjes
- Honing
- Poedersuiker
- Kleine muntblaadjes
- Citroenschilletjes
* Je kunt eindeloos variëren met toppings...wat denk je bijvoorbeeld van de klassieke combinatie van aardbeien met ijs en slagroom? Chocolade met banaan is ook altijd lekker, of appel met kaneelroom, of....
Aan de slag:
-
Doe de bloem, het bakpoeder, de eidooier, suiker, het vanille-extract, de citroenschilletjes, het zout en de (karne)melk in een kom en klop dit door elkaar tot een glad beslag.
-
Voeg de gesmolten boter toe en meng dit er doorheen.
-
Klop in een andere (vetvrije) kom de eiwitten op tot zachte pieken. Spatel de helft van de opgeklopte eiwitten door het beslag. Doe dit voorzichtig en probeer daarbij de luchtigheid zoveel mogelijk te behouden. Voeg als het goed gemengd is de rest van de eiwitten toe en spatel ook die erdoor.
-
Verwarm een wafelijzer voor en vet het in met wat boter. Schep met een ijslepel het wafelbeslag in het ijzer en bak de wafels in 4 tot 6 minuten goudbruin en knapperig.
-
Bestrooi de wafels flink met de topping en serveer ze warm.
En....super leuk om te vertellen is dat ik met deze foto een plekje heb verdiend op de wall of fame van fotograaf Laura Vink. Elke maand selecteert zij 9 foto's rondom een bepaald thema. Deze foto heb ik ingestuurd voor de challenge met het thema 'zoet'....en ik ben super trots en vereerd dat dit één van de 9 'winnende' foto's was! https://vinkacademy.nl/fotografie-challenge/hall-of-fame-zoet/
Reactie plaatsen
Reacties