Oké, ik zal toegeven dat ik deze bolcourgettes puur gekocht heb om hun schattige voorkomen. Het is er natuurlijk ook het seizoen nog niet echt voor, maar eigenwijs als ik ben, heb ik ze gewoon gekocht. En er een buitengewoon lekker gerechtje mee gemaakt. Gevuld met orzo, garnalen, dille en dragon. Ik zit momenteel in een dragonperiode merk ik. Zó lekker!
Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 bolcourgettes
- 75 gram orzo (riso)
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 3 takjes verse dille (gedroogd mag ook, houd dan een halve el aan).
- 1 tl gedroogde dragon
- 3 el crème fraîche
- 50 gram Pecorino (geraspt)
- een scheutje witte wijn
- een kneepje citroensap
- olijfolie
- peper en zout uit de molen
Aan de slag:
- Verwarm de oven voor op 200 graden en kook de orzo zoals aangegeven op de verpakking.
- Snijd het bovenste kapje van de courgettes en hol de onderkant uit. Dit gaat het best met een lepel. Zorg ervoor dat je een kleine cm van de rand overhoudt (anders stort ie in na het bakken).
- Bestrooi de binnenkant van de courgette met royaal met zout en laat staan. Het zout onttrekt het vocht uit de courgette en dat maakt hem minder klef na het bakken.
- Snipper de ui, pers de knoflook en snijd het courgettevruchtvlees fijn. Ook de dille hak je zo fijn mogelijk.
- Verhit een scheutje olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook en ui hierin even aan. Voeg alle overige ingrediënten toe en breng op smaak met peper en zout. Roer goed door elkaar en zet het vuur uit.
- Spoel het zout van de courgettes en dep ze (van binnen en van buiten) goed droog met keukenpapier.
- Vul de courgettes met het courgettemengsel en plaats de kapjes er weer op. Je zult waarschijnlijk wel wat van de vulling overhouden, maar dit is een super lekkere lunch voor de volgende dag.
- Plaats de gevulde courgettes in een ovenschaal en sprenkel er wat olijfolie over. Bak ze in 30 minuten af in het midden van de voorverwarmde oven.
Reactie plaatsen
Reacties