Courgetti met tonijn, citroen en basilicum

Gepubliceerd op 13 augustus 2019 om 17:48

Met trots presenteer ik jullie: de zomer op een bord! Een heerlijk licht gerechtje dat binnen een kwartiertje op tafel staat. Ik vind het altijd super fijn om na een lange werkdag snel iets lekkers te maken en dat dan in de laatste zonnestralen van die dag op te eten. Een wijntje erbij. En dan gewoon volmaakt gelukkig zijn. Zo moeilijk is het allemaal niet. Dit gerechtje met spaghetti van courgette (ook wel courgetti genoemd), tonijn, citroen en basilicum ook niet overigens. Een kind kan de was doen. 

Recept voor courgetti met tonijn, citroen en basilicum

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 à 2 courgettes
  • 1 blikje tonijn op olijfolie (Rio Mare)
  • 1 klein blikje mais à 150 gram
  • 6 à 8 zongedroogde tomaatjes op olie
  • sap van 1/3 citroen
  • 1 el kappertjes
  • een handvol verse basilicumblaadjes
  • zwarte peper

    Om spaghetti van courgette te maken, heb je een spiraalsnijder nodig.  

Aan de slag:

  • Maak m.b.v. de spiraalsnijder mooie slierten van de courgettes.
  • Snijd de tomaatjes in reepjes en verdeel deze samen met de mais over de courgetti. Schep even goed door elkaar en verdeel over twee borden.
  • Schep de grote stukken tonijn uit het blikje en verdeel ook over de courgetti.
  • Giet de olie (inclusief 'drap') uit het blikje tonijn in een vijzel. Voeg het citroensap, de kappertjes en de helft van de basilicum toe en vermaal tot een grove pasta. Voeg eventueel een beetje extra olijfolie toe wanneer de pasta te dik is. 
  • Schenk de 'tonijnsaus' over de courgetti en maal er nog wat zwarte peper over. In het kader van 'het oog wil ook wat' kun je er nog een schijfje citroen over leggen.

    Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.