Paprikadip met feta en koriander

Gepubliceerd op 1 mei 2019 om 20:03

Toen ik onlangs gevraagd werd om de oranje paprika eens in het zonnetje te zetten, hoefde ik daar niet lang over na te denken. Ik ben namelijk dol op paprika's. Rode, gele of oranje, het is mij om het even. Alleen de groene kunnen mij vanwege hun licht bittere smaak iets minder bekoren. Wisten jullie dat de kleur (en daarmee dus ook de smaak) van de paprika te maken heeft met het moment van plukken? Tijdens de groei is de paprika groen en pas tijdens het rijpen verandert de kleur naar rood, geel of oranje. Hoe rijper de paprika, hoe zoeter deze smaakt. Overigens bestaan er ook witte, paarse en zelfs mintgroene paprika's. Maar ik dwaal af merk ik, weer terug naar de oranje paprika. Deze is fris, zoet, sappig en mega-gezond. Zo bevat hij 3 keer zoveel vitamine C als een sinaasappel. Wisten jullie niet hè? Ik ook niet, maar ik voel een spreekbeurt aankomen.
Een oproepje op Instagram leverde mij tips op voor soepjes, hartige taarten en gevulde paprika's, maar ik ben lekker eigenwijs voor een oranje paprikadip gegaan. Gemaakt van in de oven gedroogde reepjes paprika. Heerlijk met zelfgebakken naan (brood) naar recept van Eef kookt Zo.


Recept voor oranje paprikadip met feta en koriander

Ingrediënten voor één schaaltje:

  • 100 gram in de oven gedroogde (oranje) paprika's
  • 50 gram feta
  • 50 gram Griekse yoghurt
  • 1 el olijfolie van goede kwaliteit
  • 1 el citroensap
  • 1/2 tl komijnzaad
  • 1/2 tl sumak
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • een handje verse koriander
  • 1 tl nigellazaad
  • peper en zout naar smaak
  • cayennepeper naar smaak

Aan de slag:

  • Maal alle ingrediënten op het nigellazaad, peper en zout na met de staafmixer (of in een kleine keukenmachine) tot een grove dip. 
  • Breng op smaak met (cayenne)peper en zout.
  • Roer de nigellazaadjes erdoorheen en serveer de dip in een gezellig schaaltje met wat (naan)brood.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.