Ik zag een tijdje terug een recept voor gedroogde tomaatjes uit de oven voorbijkomen op het blog van Anniepannie. Andrea had dit recept al ruim een jaar op haar website staan, maar op de één of andere manier werd het pas veel later een ware hype op Instagram. En toen wilde iedereen ze maken. En ik dus ook. Andrea omschrijft haar ovengedroogde tomaatjes als freakin’ fantastisch en daar is geen woord van gelogen. Ik maak ze dan ook regelmatig en gebruik ze in pasta, salades of gewoon lekker op een broodje.
Toen ik onlangs gevraagd werd om een recept met oranje paprika's te bedenken, besloot ik om ze op dezelfde manier te drogen als de tomaatjes. Super lekker natuurlijk. Ik maakte er o.a. deze lekkere (oranje) paprikadip met feta en koriander mee.
Recept voor in de oven gedroogde (oranje) paprika
Ingrediënten:
- 4 paprika's (oranje, rood en/of geel)
- 50 ml olijfolie
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 à 2 el Italiaanse kruiden
- peper en zout uit de molen
- olijfolie van goede kwaliteit
Aan de slag:
- Verwarm de oven voor op 100 graden.
- Meng in een schaaltje de olie met de knoflook en de kruiden.
- Maak de paprika's schoon en snijd ze in de lengte in repen van ongeveer 1 à 2 cm breed.
- Hussel de paprika en de olie in een schaal goed door elkaar.
- Leg de reepjes paprika op een met bakpapier beklede bakplaat en maal er nog wat peper en zout overheen.
- Ze de bakplaat gedurende 4 uur in de voorverwarmde oven. De ovenruit beslaat als een bezetene (een doekje bij het openen is geen overbodige luxe), maar dit is normaal.
- Wanneer de paprika de gewenste gaarheid heeft (da's lekker zacht dus), haal je de bakplaat uit de oven en laat je de boel afkoelen.
- Bewaar de reepjes paprika in een gesteriliseerde pot en giet er olijfolie overheen totdat ze volledig onder staan. Je kunt ze nu enkele weken bewaren!
Reactie plaatsen
Reacties