Risotto met groene asperges en geitenkaas

Gepubliceerd op 23 mei 2018 om 10:17

Risotto is altijd goed. Punt. Niks meer aan toe te voegen eigenlijk...of het moeten gegrilde groene asperges, geitenkaas, prei, basilicum en munt zijn. Want die ingrediënten smaken heerlijk in combinatie met risotto. 

Ingrediënten voor 2 personen

  • 100 gram groene aspergetips
  • 1 tl olijfolie
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 prei (in dunne ringen gesneden)
  • 50 gram roomboter
  • 150 gram risotto
  • 100 ml witte wijn
  • 500 ml groentebouillon (van een tablet)
  • 100 g zachte geitenkaas (verkruimeld)
  • 1 tl gedroogde oregano
  • Een handje verse muntblaadjes
  • Een handje verse basilicumblaadjes
  • Zwarte peper uit de molen

Recept voor risotto met groene asperges en geitenkaas

Aan de slag:

  • Meng de olijfolie door de aspergetips en zet apart.
  • Verhit de helft van de boter in een pan met dikke bodem op hoog vuur.
  • Fruit de ui en prei enkele minuutjes aan.
  • Voeg de knoflook toe en bak nog een minuutje mee.
  • Voeg de risotto toe en bak al roerend mee tot de korrels glazig zijn.
  • Giet de witte wijn erbij* en roer tot deze is opgenomen.
  • Voeg vervolgens steeds een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen.
  • Herhaal dit tot de bouillon op is. Wanneer je merkt dat de rijst te droog wordt of aanbakt, voeg dan gerust wat extra bouillon toe.
  • Laat de rijst op een laag pitje verder garen. 
  • Zet ondertussen een grillpan op het vuur en grill de asperges totdat ze mooie grillstreepjes hebben (ze zijn zo dun, dat ze dan ook direct gaar zijn).
  • Wanneer de risotto gaar is (dit duurt in totaal zo'n 20 minuten), neem je de pan van het vuur en voeg je de roomboter in stukjes toe. Ook de mag de helft van de geitenkaas er nu bij. Laat met de deksel op de pan nog een paar minuutjes staan.
  • Schep de risotto op een bord (ik heb hiervoor een kookring gebruikt).
  • Schep de asperges en de rest van de geitenkaas eroverheen. 
  • Maal er nog wat zwarte paper uit de molen over en garneer het gerecht met de blaadjes munt en basilicum. 

* en als die fles dan toch opengaat, schenk gerust een glaasje in om voor te proeven. Wijn bevordert het kookproces enorm, maar dat is mijn ervaring (ik wil niemand aan een alcoholverslaving helpen natuurlijk).

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.