Insalata caprese

Gepubliceerd op 22 mei 2018 om 21:29

Insalata Caprese (in Italië kortweg Caprese), is een typisch voorgerecht uit de Napolitaanse keuken. Deze eenvoudige (maar super lekkere) salade bestaat uit tomaat, mozzarella en wat blaadjes basilicum. Een recept hiervoor is bijna overbodig, maar omdat dit gerecht tot mijn favoriete recepten behoort, mag hij hier toch eigenlijk niet ontbreken. 


Recept voor salade Caprese met tomaten, buffelmozzarella en basilicum

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 rijpe romatomaten
  • 1 bol buffelmozzarella*
  • 1 handje basilicumblaadjes
  • Olijfolie van goede kwaliteit
  • Peper en zout uit de molen
  • Pijnboompitjes (optioneel)

* Buffelmozzarella dus. En niet denken dat je dit ook wel kunt maken met een goedkopere variant van koemelk. Het is namelijk niet zonder reden dat die goedkoper is. Omdat ie naar plastic smaakt. Daarom. Niet doen dus. 

Aan het werk (nou ja, 'werk' is een groot woord...):

  • Snijd de tomaten en de mozzarella in mooie dunne plakken.
  • Leg deze om en om (in torentje of in een cirkel) op een bord.
  • Druppel er olijfolie overheen en strooi de blaadjes basilicum erover.
  • Maal er ten slotte nog wat peper en zout overheen.  

Je kunt er ook voor kiezen om de blaadjes basilicum (samen met de olie) even fijn te malen met de staafmixer. Dat ziet er heel gezellig uit, maar voor de smaak maakt het weinig verschil. Pijnboompitjes doen het ook goed over deze salade. In de originele versie zitten ze niet geloof ik. Ik weet ook niet of Napolitanen deze suggestie kunnen waarderen. Ach, ik woon in Rotterdam, kan mij het schelen. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.