Tomaat, sinaasappel & mozzarella

Gepubliceerd op 25 juni 2018 om 09:32

Dit heerlijke gerechtje is geïnspireerd op een recept van de verrukkelijke Sabrina Ghayour. En ja, daarmee bedoel ik dat deze dame in kwestie verrukkelijk kookt. En zij heeft al haar verrukkelijke recepten gebundeld in een al even verrukkelijk kookboek. En daarmee vind ik haar zelf ook behoorlijk verrukkelijk. Mag best.
Omdat ik niet alle ingrediënten van het oorspronkelijke recept in huis had, heb ik er een eigen draai aan gegeven. Het resultaat was ... ehm ... verrukkelijk! 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 sinaasappel of bloedsinaasappel
  • 1 handje granaatappelpitjes
  • 8 cherrytomaatjes
  • 1 verpakking Galbani Mozzarella di Latte di Bufala mini 
  • een handje pistachenoten, grof gehakt
  • een handje muntblaadjes 
  • 2 tl nigellazaad (te koop bij de toko of Midden-Oosterse supermarkt)
  • 1 tl sumak (idem)
  • 1/2 tl raz el hanout 
  • olijfolie (van goede kwaliteit)

Aan de slag:

  • Snijd de sinaasappelpartjes tussen de vliesjes uit.
  • Verhit wat olie in een koekenpan op hoog vuur en bak de sinaasappel en tomaatjes totdat ze wat zachter zijn. Strooi er wat ras el hanout en een beetje zeezout overheen voor wat extra pit. 
  • Schep de tomaatjes en sinaasappelpartjes in een diep bord of mooie schaal. Leg de mozzarellabolletjes ertussen. 
  • Bestrooi met de granaatappel-pitjes, de pistachenoten, het nigellazaad en de sumak. Besprenkel met flink wat olijfolie, bestrooi met zout en peper, verdeel de munt erover en serveer.

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.