Koken is voor mij vaak een kwestie van improviseren. En om eerlijk te zijn ontstaan bij mij de lekkerste recepten juist op die momenten dat ik planloos de keuken in ga. Dit soepje is het resultaat van het spontaan uitnodigen van een vriendin voor de lunch. Ik had alleen geen tijd (of zin) om naar de supermarkt te gaan en moest het doen met de ingrediënten die ik in huis had. Dat werd dus deze kerrie-bloemkoolsoep die ik serveerde bij mijn overheerlijke quiche met gegrilde asperges en geitenkaas. En ijsschotsen van vanillevla met vers fruit toe. Koken is niet zo ingewikkeld, tis alleen een kwestie van het betere improviseerwerk....
Recept voor kerrie-bloemkoolsoep met room en dragon
Ingrediënten voor 2 personen:
- 300 gram bloemkool
- 1 aardappel
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 el kerriepoeder
- 500 ml kippenbouillon
- 1 tl gedroogde dragon
- 50 ml room
- olijfolie
- peper en zout
Aan de slag:
- Snipper de ui en pers de knoflook. Verdeel de bloemkool in roosjes (hak ze gerust nog een keer doormidden). Schil de aardappel en snijd deze in dobbelsteentjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in een soeppannetje en fruit de ui en knoflook even aan.
- Bak ook de aardappelblokjes en de bloemkool even mee en voeg het kerriepoeder toe. Roer goed door elkaar.
- Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Zodra de soep kookt, zet je het vuur wat lager. Laat de soep zo'n 15 minuten pruttelen totdat de bloemkool en de aardappel gaar zijn.
- Haal de soep van het vuur en voeg de room en dragon toe.
- Pureer de soep met de staafmixer of de blender en breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de soep in glaasjes of mooie kommen.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties