Italiaanse spinaziesoep

Gepubliceerd op 17 juni 2018 om 16:56

Ik maak graag soep. En dat doe ik het liefst op zondag. Dat klinkt een beetje gek, maar ik heb daar zo mijn (goede) redenen voor. Ik heb op zondag namelijk nooit fut om nog uren in de keuken te moeten staan en dan is een lekkere soep gewoon heel makkelijk. Daarnaast biedt het maken van een verse soep je de mogelijkheid om daar alles in te flikkeren (sorry) wat ligt te verpieteren in de koelkast. Verlepte groenten lenen zich namelijk uitstekend voor een lekker soeppie. En niemand die daar later nog iets van ziet. Deze spinaziesoep is gemaakt van ingrediënten die ik standaard op voorraad heb. Heel makkelijk voor wanneer je onverwachte eters krijgt (dan moet je alleen onderstaande hoeveelheden nog wel even aanpassen). 


Recept voor Italiaanse spinaziesoep

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 gram (biologische) spekblokjes
  • 1 ui (fijn gesnipperd)
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 150 gram aardappels (geschild en in blokjes gesneden)
  • 250 gram diepvriesspinazie
  • 500 ml groentenbouillon (van een blokje)
  • een scheutje witte wijn
  • 1 el (gedroogde) Italiaanse kruiden
  • 50 gram zongedroogde tomaatjes (fijngesneden)
  • 100 ml melk 
  • peper en zout uit de molen

Aan de slag:

  • Bak de spekjes in een soeppan totdat ze krokant zijn. Boter of olie toevoegen is niet nodig.
  • Schep de spekjes met een schuimspaan uit het vet en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.
  • Fruit de ui en de knoflook een paar minuten aan in het spekvet.
  • Bak ook de aardappelblokjes even mee.
  • Schenk de wijn en (wanneer deze uitgesist is) de bouillon erbij.
  • Breng de soep aan de kook en laat vervolgens op een laag pitje nog een kwartier door pruttelen.
  • Voeg na 10 minuten de spinazie en de Italiaanse kruiden toe.
  • Laat de soep een beetje afkoelen, giet de melk erbij en pureer hem vervolgens met de staafmixer of in de blender.
  • Breng de soep op smaak met wat peper en zout en 
  • Serveer de soep met de spekjes, zongedroogde tomaatjes en een paar blaadjes basilicum erop.

Ik heb een Italiaans breekbrood gemaakt voor bij deze soep. Het recept daarvoor komt uit 'Natalies kookboek'. Ik schreef er een review over. Over het boek dus. Niet over het brood. Daar kan ik kort over zijn, dat was gewoon super lekker!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.