Aardappelsalade met asperges en gerookte kip

Gepubliceerd op 19 mei 2018 om 13:52

De lekkerste gerechten ontstaan bij mij vaak wanneer ik restjes op moet maken. Deze salade bestaat o.a. uit wat leftover-asperges, aardappels, gerookte kip en een peer die, als ik nog even wacht, al bijna zelf de fruitschaal uit kan wandelen. In combinatie met wat producten uit mijn goed gevulde voorraadkast ontstond deze lekkere lunch! 


Recept voor aardappelsalade met asperges en gerookte kip

Ingrediënten voor 2 personen:

  • Gekookte asperges (een stuk of 5 is genoeg)
  • 150 gram gerookte (biologische) kip 
  • 2 gekookte aardappelen
  • 2 peren
  • 2 lente-uien
  • 2 el kappertjes
  • Een handje walnoten
  • 2 el mosterd-dille dip van http://www.rotterdamsekaas.nl/de-rotterdamsche-oude/
  • 1 el olijfolie van goede kwaliteit
  • 1 el Zaanse mayonaise
  • {Peper uit de molen

Aan de slag:

  • Snijd de asperges, aardappel, peer en gerookte kip in blokjes of plakjes. Doe wat je leuk vindt, voor de smaak maakt het niet uit.
  • Snijd de lente-uien in dunne ringetjes.
  • Roer olie en de mayonaise samen met de mosterd-dilledip tot een dressing.
  • Schep alles wat je gesneden hebt samen met de kappertjes en de walnoten in een schaal en schenk de dressing erover. Hussel de boel lekker even door elkaar.
  • Maal er wat peper uit de molen overheen. 

 

Eet smakelijk! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.