Bananenbrood met noten en rozijnen

Gepubliceerd op 11 mei 2021 om 21:28

Ik ben dol op goedgevulde bananenbroden, maar vind ze vaak zo machtig. Dit bananenbrood met noten en rozijnen (of notenbrood met bananen) is dat dus helemaal niet. Het geheim? Er zit geen meel in. En ook geen toegevoegde suiker. Hartstikke gezond dus. Super lekker om mee te ontbijten of als verantwoord tussendoortje. 

Dit bananenbrood is er één uit de categorie: "Wat hebben we nog, wat moet er op en wat kan ik daar van maken?". Dat kwam dus neer op 3 overrijpe bananen, 2 eieren die aardig tegen de uiterste houdbaarheidsdatum aanliepen en nog wat restjes havermout, noten en krokante muesli. Een blikje op het wereldwijde web leerde mij dat het helemaal niet erg was dat ik geen bloem (of iets wat daar op lijkt) meer had, dus het werd een bananenbrood mét noten en rozijnen, maar zonder bloem. Of meel. Want ik kan maar niet onthouden wat het verschil daartussen is. Nepfoodbloggert die ik ben.

Door niet alle bananen fijn te prakken, maar er een deel in plakjes aan toe te voegen, is de banaan ook na het bakken nog als zodanig te herkennen. En het staat nog gezellig ook.

Ben je ook zo dol op bananenbrood?  Dan kan ik je mijn bananenbrood 'met zonder' suiker of mijn bananenbrood met walnoten, chocola en koffie ook van harte aanbevelen.  

Recept voor een bananenbrood met noten, maar zonder bloem en suiker

Ingrediënten voor een klein bananenbroodje (ongeveer 6 - 8 plakken):

  • 3 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 50 gram havermout
  • 50 gram noten (walnoten, pecannoten, amandelen en hazelnoten bijvoorbeeld)
  • 50 krokante muesli
  • 25 gram rozijnen
  • 1 tl koekkruiden
  • 1 volle tl bakpoeder
  • een snufje zout
  • Griekse yoghurt (optioneel)

Nodig:

  • een klein cakeblik van 16 cm
  • bakpapier

Aan de slag:

  • Verwarm de oven voor op 175 °C
  • Maak een stuk bakpapier nat, verfrommel het en strijk het vervolgens weer glad. Op deze manier kun je het veel makkelijker gebruiken op je cakeblik mee te bekleden.
  • Prak anderhalve banaan fijn en snijd de rest in plakjes.
  • Meng de eieren goed samen met de koekkruiden, het bakpoeder en het zout door de geprakte banaan en roer goed door.
  • Schep vervolgens de overige ingrediënten (vergeet de plakjes banaan niet) door het mengsel en zorg dat alles goed verdeeld is.
  • Schep het beslag in het (met bakpapier beklede) cakeblik en bak het bananenbrood gedurende 45-50 minuten op 175 °C.
  • Prik met een satéprikker in het brood om te checken of hij gaar is. Komt de prikker er schoon uit? Dan is het bananenbrood gaar.

  • Serveer een plak bananenbrood met een flinke schep Griekse yoghurt of eet 'm uit het vuistje.

    Eet smakelijk! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.