Fluffy pancakes met appel en blauwe bessenjam

Gepubliceerd op 21 januari 2021 om 14:47

Als ik ergens pannenkoeken op een ontbijtmenukaart zie staan, dan kan ik het niet laten om ze te bestellen. Ik kan daar niks aan doen. Da's gewoon een soort gen wat ik heb. Het pannenkoekengen. Ik maak ze zelf ook regelmatig om mee te ontbijten. En dat terwijl ik helemaal geen ontbijter ben.
Als ik in een healthy-fitte bui ben, ga ik voor mijn pannenkoekjes met banaan en havermout. Die zijn super lekker en niet voor niets het best bezochte recept op mijn website.

Maar nóg liever maak ik ze volgens het recept van die lieve Renate van www.foodlovelifebeing.nl. Zij gebruikt Griekse yoghurt voor het beslag en bakpoeder voor extra fluffyness. Neem vooral een kijkje op haar website voor nog veel meer lekkere pannenkoekenrecepten.

Ik maakte er gekarameliseerde appeltjes en blauwe bessenjam bij. Niet normaal lekker. Al zeg ik het zelf.

Recept voor luchtige pannenkoekjes met appel en blauwe bessenjam

Ingrediënten voor een romantisch ontbijtje voor 2:

Beslag

  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 25 ml melk
  • 60 gram bloem
  • 1 ei
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl suiker
  • 1 snufje zout

Gekarameliseerde appeltjes

  • 1 appel
  • 1 el suiker
  • een flinke klont (bak)boter
     
  • Blauwe bessenjam (homemade of gewoon lekker zelf gekocht)

Aan de slag:

  • Mix de ingrediënten voor het beslag goed door elkaar (met een mixer gaat dit het best).
  • Volgens Renate is het het beste om het beslag vervolgens een half uurtje (of langer) in de koelkast te zetten. Ik heb dat nu niet gedaan (want honger), maar ga het zeker eens proberen. Je kunt het ook de avond van tevoren al maken.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukjes.
  • Verhit een klontje boter in een klein pannetje en bak de appel samen met de suiker gedurende enkele minuten totdat de appel zacht is en de suiker begint te karameliseren.

  • ​Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag ZONDER BOTER op een middelmatig vuur. Ook dit is een tip van Renate . Door de pannenkoekjes zonder boter te bakken, worden ze mooi egaal bruin.
  • Schep er met een eetlepel wat hoopjes beslag in. Je kunt eventueel een kookring gebruiken voor perfecte ronde pannenkoekjes,
  • Bak de pannenkoekjes aan beide zijden goudbruin (ongeveer 2 minuutjes per kant).
  • Maak twee mooie torentjes van de pannenkoekjes en verdeel de gekarameliseerde appel erover. Top de boel af (zo heet dat....ongeveer) met een flinke eetlepel (zelfgemaakte) blauwe bessenjam.

    Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.