Tagliatelle met aubergine en geitenkaas

Gepubliceerd op 25 maart 2019 om 18:28

Ik heb weer een heerlijk vegetarisch gerecht voor jullie. Zó lekker, dat het zelfs is goedgekeurd door mijn huisgenoot (waarop ik stiekem al enige tijd heel erg verliefd ben). En het mooie is, hij mist dus niets in dit gerecht. En dat zegt heel wat, want hij heeft me regelmatig gevraagd of ik 'niet iets vergeten was' wanneer ik hem een bordje zonder vlees voorzette. Het gaat hem volgens mij nog niet eens zozeer om de smaak, maar voornamelijk om de structuur van vlees. Door de aubergine lekker krokant te bakken, krijgt dit gerechtje toch de stevige bite waar die carnivoor van mij blijkbaar behoefte aan heeft. 

Recept voor tagliatelle met aubergine en geitenkaas in tomatensaus

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 gram tagliatelle
  • 1 pakje Pas­sa­ta di po­mo­doro à 500 ml
  • 1 aubergine
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 30 gram pijnboompitjes 
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 chilipepertje
  • 1 el Italiaanse kruiden (gedroogd)
  • 1 el bloem
  • 1 snufje zout
  • olijfolie
  • peper en zout uit de molen
  • een paar blaadjes basilicum

Aan de slag:

  • Bereid de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
  • Snipper de ui, pers de knoflook en snijd het pepertje in ringetjes.
  • Snijd de aubergine in blokjes van een ongeveer een halve centimeter. 
  • Schep de aubergine om met de bloem en het zout.
  • Verhit een scheut olie in een wok of hapjespan (op hoog vuur) en bak de aubergine in een minuut of 7 krokant. Het is belangrijk om de aubergine regelmatig om te scheppen (zodat de boel niet aanbrandt).
  • Verhit wederom een scheutje olie (in een steelpannetje of iets van die strekking) en fruit hierin de ui, knoflook en het pepertje even aan. 
  • Voeg de Passata en de Italiaanse kruiden toe en breng op smaak met peper en zout. 
  • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan totdat deze bruin beginnen te kleuren.
  • Giet de pasta af zodra deze gaar is en schep de saus en de helft van de geitenkaas, aubergine en pijnboompitjes erdoor.
  • Schep de pasta op diepe borden en serveer met de rest van de geitenkaas, aubergine en blaadjes basilicum.

    Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Sylvia Hauser
5 jaar geleden

Vanavond het recept voor tagliatelle gemaakt. Kleine variatie met vlinderpasta en naast aubergine ook courgette gebakken. Het was heerlijk, alleen wel heel erg veel saus, maar dat vinden wij niet erg !! Dank je wel, we hebben gesmuld !!
Sylvia & Dennis