Eén van de voordelen van het hebben van een eigen foodblog is dat het eigenlijk gewoon een database voor mijn eigen recepten is. Zodat ik nooit meer hoef te denken 'Wat was nou toch ook alweer het recept van dat ene gerecht wat toen en toen zo lekker was?'. Ik kook echter ook heel vaak recepten van anderen en die kan ik toch moeilijk onder mijn eigen naam op mijn website knallen. Ik heb het in dit geval toch gedaan, uiteraard met bronvermelding. En de aanpassingen van mijzelf erbij. Want het zou toch zonde zijn wanneer ik deze buitengewoon lekkere linzendahl met spinazie en paneer weer zou vergeten. Dit is nou echt wat je noemt een bordje comfortfood. Het originele recept komt uit het Delicious magazine (11-2018). Lekker, makkelijk en super snel klaar!
Indiaas recept voor linzendahl met spinazie en paneer
Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 potje biologische linzen à 360 gram (AH)
- 2 flinke handen spinazieblaadjes (vers)
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 ui (gesnipperd)
- 1 tl kerrie Masala
- 1 tl tandoori Masala
- 1 tl gemalen komijn
- 200 ml kokosmelk
- 50 ml water (optioneel)
- 2 el olie
- 100 gram paneer (Indiase kaas)
Serveer de linzendahl met pappadums, naan of chapati. De foccacia die ik gebruikt heb is natuurlijk veel te Italiaans voor deze Indiase curry, maar voldoet uitstekend. Geloof me.
Aan de slag:
- Verhit een beetje olie in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook even aan.
- Voeg de linzen, kokosmelk en alle specerijen toe en breng aan de kook.
- Zet het vuur zo laag mogelijk en laat het gerecht ongeveer een kwartiertje gezellig door pruttelen.
- Snijd de paneer in blokjes (zoals op de foto) en dep ze droog met keukenpapier.
- Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de stukjes paneer in enkele minuten om en om (totdat deze een lekker bruin kleurtje hebben gekregen).
- Haal de pan met linzendahl van het vuur en schep de spinazie er doorheen. De spinazie zal hierdoor een beetje slinken.
- Serveer de Dahl met de stukjes paneer en eerdergenoemde broodsoort.
Reactie plaatsen
Reacties