Cannelloni met spinazie en geitenkaas

Gepubliceerd op 4 november 2018 om 20:19

Ja hoor, dit is er weer één in de categorie: 'Wat ligt er nog in de koelkast en wat zal ik daar eens mee maken?'. Ik kan me herinneren dat er ooit een televisieprogramma bestond rondom dat thema. 'Nix in the fridge' heette dat geloof ik. Dan belde één of andere televisiekok bij nietsvermoedende burgers aan om daar ongevraagd de koelkast open te trekken. Van dat wat ie daarin aantrof probeerde hij dan iets lekkers te maken. Dat lijkt mij ook wel wat. Gewoon een beetje in andermans koelkasten snuffelen en een maaltijd bij elkaar improviseren.  

Recept Cannelloni met spinazie en geitenkaas

Recept voor cannelloni met spinazie en geitenkaas

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 300 gram verse spinazie
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 75 gram geraspte kaas
  • 500 gram Passata di pomodoro
  • 6 à 8 cannelloni (gedroogd)
  • 40 gram Serranoham
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 2 kleine uien (fijngesnipperd)
  • 1/2 chilipepertje (fijngesneden) 
  • 2 el rode wijn
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 tl honing
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie

Aan de slag:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Breng een pan water aan de kook en kook de cannelloni 3 minuten gedurende 3 minuten (niet langer, anders worden ze slap) in het kokende water. Laat ze uitlekken op keukenpapier en zet apart.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit de helft van de knoflook en ui even aan. 
  • Voeg de spinazie toe blijf bakken totdat deze volledig geslonken is en zet dan het vuur uit.
  • Schep de spinazie in een zeef en druk met de bolle kant van een lepel het vocht eruit. Zet apart.
  • Verhit opnieuw een scheutje olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de chilipeper en de rest van de knoflook en ui aan. Voeg de tomatensaus toe en breng aan de kook. 
  • Zet het vuur zo zacht dat het zachtjes door blijft pruttelen en voeg de wijn, honing en oregano toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Hak de spinazie in een hakmolentje (van de staafmixer) fijn. Voeg de geitenkaas en de serranoham toe en draai helemaal glad. 
  • Vul de cannelloni met het spinaziemengsel (dit gaat het beste met een spuitzak of iets wat daarvoor door kan gaan).
  • Schep de helft van de tomatensaus in een kleine ovenschaal. Leg de cannelloni er voorzichtig op en bedek met de rest van de saus.
  • Strooi de geraspte kaas erover en zet het gerecht gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven. 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.