Couscous met vegaballetjes in tomatensaus

Gepubliceerd op 17 mei 2018 om 12:11

Hoewel ik zelf nog nooit ook maar een beetje in de buurt van Marokko ben geweest (dit staat wel heel hoog op mijn wishlist), ben ik dol op de smaken uit deze keuken....
Vandaag een lekkere couscous met vegetarische balletjes in tomatensaus. Het gebruik van komijn, munt, paprikapoeder en de Ras el Hanout (=kruidenmengsel te koop bij de toko, de Marokkaanse supermarkt of op de markt) geeft die heerlijke Marokkaanse touch aan dit gerecht. 

Recept voor couscous met (vega)balletjes in tomatensaus

Ingrediënten voor twee personen:

  • 150 gram couscous
  • 200 gram vegetarische balletjes (AH)
  • 1 blik tomatenblokjes à 400 gram
  • ijsbergsla (een paar bladeren zijn genoeg)
  • 2 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode ui 
  • 1 gele paprika
  • 1/4 citroen
  • 4 tl ras el hanoutkruiden
  • 1 tl (gedroogde) munt
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl komijnzaadjes
  • peper en zout uit de molen
  • een handje verse munt of koriander

Aan de slag (binnen 15 minuten klaar):

  • Doe de couscous in een kom en schenk er 200 ml kokend water overheen. Dek af met een bord.
  • Pers de knoflook en snijd de ui in dunne ringen. De paprika snijd je in kleine stukjes. De komijnzaadjes maal je fijn in een vijzel. 
  • Roer de couscous na enkele minuten even door met een vork en roer de roer de munt en de helft van de ras el hanout kruiden er doorheen. Maal er naar smaak wat peper en zout overheen en zet apart.
  • Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en de knoflook even aan. Voeg de vegetarische balletjes en de paprika toe en bak even mee.  
  • Voeg de tomatenblokjes en de kruiden toe en laat een paar minuutjes pruttelen. Knijp er ten slotte de citroen over uit. 
  • Leg op ieder bord wat slabladeren en schep daar de couscous en de tomatensaus met vegaballetjes overheen.
  • Garneer het gerecht met de verse munt of koriander.

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.