Je kunt mij 's nachts wakker maken voor een bord spaghetti bolognese. Italianen laten de saus uren op een laag pitje pruttelen, maar daar neem ik nooit de tijd voor. Deze snelle versie is ook heerlijk. Vind ik.
Ik heb ook een vegetarische variant op de site staan (zie link).
Recept voor een klassieke spaghetti Bolognese
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 300 g (winter)wortels
- 1 stengel bleekselderij
- 400 gram biologisch rundergehakt
- 100 gram biologische spekjes
- 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
- 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
- 250 ml rode wijn (en een glas extra voor tijdens het koken..om in de stemming te komen)
- 250 ml runderbouillon (van een tablet)
- 400 g tomatenblokjes (blik)
- 400 gram spaghetti
- Parmezaanse kaas (zelf raspen...veel lekkerder)
- Peper en zout (naar smaak)
Aan de slag...
- Pers de knoflook, snipper de ui en snijd de wortel en bleekselderij in plakjes/ boogjes.
- Bak de spekjes in een hapjespan/ braadpan met antiaanbaklaag. De spekjes moeten nog een beetje zacht blijven.
- Bak de groenten in het spekvet (de spekjes mogen gewoon in de pan blijven) en voeg het gehakt toe.
- Voeg de tomatenpuree en de Italiaanse kruiden toe en bak een paar minuutjes mee.
- Blus de boel af met de wijn en giet de bouillon erbij.
- Ten slotte mogen de tomatenblokjes in de pan en laat je het geheel nog (minstens) een kwartiertje op een laag pitje doorsudderen. Voeg peper en zout naar smaak toe (persoonlijk hoeft dat voor mij niet zo, de bouillon is al zout genoeg).
- Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking (beet)gaar.
- Serveer de spaghetti met de saus erover en maak het geheel af met wat geraspte parmezaan. Een paar blaadjes basilicum doen het ook altijd leuk op dit gerecht.
Buon appetito!
Reactie plaatsen
Reacties