Ik vind ijskoffie echt superlekker, maar op de één of andere manier vergeet ik dat altijd. Dan zit ik op een terrasje en zie ik het bij anderen en dan denk ik altijd: 'Dàt had ik moeten bestellen'.
Ook wanneer ik er foto's van zie langskomen op instagram bijvoorbeeld, neem ik me voor het eens te maken. Omdat vervolgens nooit te doen. Tot vandaag dan. Er bestaan vast betere recepten voor ijkoffie, maar ik vond deze zelf erg lekker door de toevoeging van schenkstroop (jazeker, die voor op de pannenkoeken). Door het gebruik van amandelmelk is deze ijskoffie ook geschikt voor mensen met een lactose-allergie/ intolerantie of veganisten.
Recept voor lactosevrije ijskoffie van amandelmelk
Ingrediënten voor 1 beter ijskoffie:
- 2 kopjes flink sterke espresso
- 300 ml zachte amandeldrink, ongezoet (AH)
- 4 ijsblokjes
- een scheut schenkstroop (naar smaak)
Aan de slag:
- Flikker (excuus) de boel in de blender en laat deze een tijdje op de hoogste stand draaien. Je krijgt hierdoor een lekkere schuimlaag op je ijskoffie. Zorg er wel voor dat je een blender gebruikt die ijsblokjes kan crushen.
Geniet ervan!
Reactie plaatsen
Reacties