Plaattaart met witlof, peer en gorgonzola

Gepubliceerd op 10 februari 2019 om 17:31

Deze plaattaart is ontstaan uit een combinatie van zo'n zondagmiddaggevoel 'ik wil niet te lang in de keuken staan, maar we moeten toch iets eten' en de inhoud van mijn koelkast. Op die manier ontstaan bij mij toch vaak de lekkerste gerechten. En deze plaattaart met witlof, peer en gorgonzola is absoluut een blijvertje! 


Recept voor een plaattaart met witlof, peer en gorgonzola

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 rol of 6 plakken bladerdeeg 
  • 2 stronken witlof
  • 2 peren
  • 150 gram gorgonzola
  • 125 g crème fraîche
  • 50 gram gemengde (ongezouten) noten 
  • een handje verse takjes tijm
  • 2 el honing
  • peper en zout uit de molen

Aan de slag:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit over een bakplaat en verdeel de crème fraîche erover.
  • Snijd de onderkant van de stronken witlof en trek de bladeren vanaf de buitenkant er één voor één af. De harde kern gooi je weg (of voer je aan de konijnen, dat mag ook).
  • Snijd een peer in dunne plakjes (met of zonder schil, dat mag je zelf weten) en de ander in blokjes.
  • Verdeel de witlof en peer een beetje gezellig over de plaattaart en verkruimel de gorgonzola erover.
  • Hak de noten in grove stukjes en strooi ze over de taart. ook de tijm en de honing mogen er nu overheen.
  • Maal er tenslotte wat peper en zout uit de molen overheen en bak de taart in z'n 25 minuten gaar in de oven. 

    Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Tineke
9 maanden geleden

Superlekker!!
Maar mijn versie is te nat. Ik kon geen stukken snijden. Het was slappe hap. Jammer. Ik heb twee keer ggeprobeerd. Heb je tips om dat op te lossen?