Ik kook regelmatig recepten van anderen; uit kookboeken of gewoon van het wereldwijde web geplukt. Inspiratie genoeg! Ik betrap mezelf er wel vaak op dat ik me dan uiteindelijk helemaal niet meer aan het originele recept houd. Ik voeg dan nog wat toe of laat iets achterwege, omdat ik denk dat het gerecht dan nòg lekkerder maakt. Zo niet bij het recept voor deze saucijzenbroodjes met venkel van mijn collega foodblogger Ilona (van worstenbrood en wijn). Dat recept heb ik letterlijk en stap-voor-stap opgevolgd. In de eerste plaats omdat ik nog nooit zelf saucijzenbroodjes had gemaakt, maar vooral omdat ik niet zou weten hoe ik ze nog lekkerder zou kunnen maken. Want man, man, man, wat een verrukking zijn deze saucijzenbroodjes waar niet alleen venkelzaad, maar ook een hele venkelknol aan toegevoegd is. Toegegeven, het is wel een beetje een onsmakelijk werkje om de vulling uit de varkensworsten te knijpen, maar dat was de 'moeite' meer dan waard! Ik heb de saucijzenbroodjes gemaakt voor zowel oudjaarsavond als nieuwjaarsdag (ben er dus het oude jaar mee geëindigd èn het nieuwe jaar mee begonnen, haha). Ze zijn met groot succes ontvangen. Voor het recept verwijs ik jullie gewoon direct naar het juiste recept op het blog van Ilona. En als je daar toch bent, kijk gelijk even naar het recept voor de Chorizo-paprika bitterballen die zijn ook onweerstaanbaar!
Saucijzenbroodjes met venkel
« Borrelbrood met groene pesto, rauwe ham en zongedroogde tomaatjes Plaattaart met witlof, peer en gorgonzola »
Reactie plaatsen
Reacties