Deze hapjes doen het uitstekend op feesten en partijen. Ook lekker als lunch. Je kunt ze van tevoren maken en vlak voor het serveren nog even opwarmen in de oven. Ideaal en super lekker. Ik heb er verder vrij weinig over te melden en kan er ook geen spinaziegerelateerde grappen over bedenken. Het zijn gewoon
vet-lekkere hapjes. Punt.
Recept voor bladerdeeghapjes met spinazie en geitenkaas
Ingrediënten voor 12 hapjes:
- 3 plakken bladerdeeg
- 150 gram verse spinazie
- 100 gram geitenkaas (bijv. van AH)
- 30 gram noten (ik heb walnoten,
amandelen en hazelnoten gebruikt) - 50 gram zongedroogde tomaatjes op olie
- 1 ei
- 1 el honing
- zwarte peper uit de molen
Verder heb je een vorm nodig voor 12 kleine muffins. Ik heb een siliconenvorm gebruikt voor muffins van 4,9 Ø cm.
Aan de slag:
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
- Verhit 1 el olie (uit het potje van de zongedroogde tomaatjes) in een pan en bak de spinazie totdat deze volledig geslonken is.
- Laat de spinazie afkoelen en druk of knijp het vocht eruit. Dit gaat het makkelijkst door de spinazie in een zeef te doen en er met de bolle kant van een lepel op te drukken.
- Snijd de spinazie zo fijn mogelijk en zet apart. Ook de zongedroogde tomaatjes mogen in stukjes gesneden worden. Hak de noten met een mes of stamp ze met een vijzel (niet te fijn).
- Klop het ei los in een kom en roer de geitenkaas er doorheen. Ook spinazie, noten, tomaatjes en honing mogen er doorheen geroerd worden. Breng op smaak met wat zwarte peper.
- Snijd de plakken bladerdeeg in vieren en duw elk stukje in een holte van de muffinvorm. Wanneer je een siliconenvorm gebruikt, hoeft deze niet eerst ingevet te worden (er zit al genoeg vet in het bladerdeeg).
- Verdeel het spinaziemengsel over de bladerdeegvormpjes en bak de hapjes in 20 minuten gaar.
- Serveer de hapjes direct of op een later moment. Je kunt ze dan koud serveren of nog enkele minuutjes in de oven opwarmen.
- Je kunt de hapjes ook uitstekend invriezen. Wel even ontdooien en opwarmen voordat je ze serveert (dat lijkt vrij logisch, maar ik vermeld het er voor de zekerheid toch maar even bij).
Reactie plaatsen
Reacties