Een blikje in mijn koelkast leerde mij dat ik vandaag (maar dan ook echt vandaag) iets moest met een zak spinazie en een pakje geitenkaas. Ook had ik nog een open verpakking met vier tortilla's in de voorraadkast liggen die erom schreeuwden opgegeten te worden (voor zover ik de gedachten van een tortilla kan lezen dan).
Er ontstond wel een heerlijk lunchgerechtje...dat dan weer wel!
Recept voor wraps met spinazie en geitenkaas
Ingrediënten voor 2 personen:
- 4 tortilla-wraps (middelgroot formaat)
- 1 zak spinazie van 200 gram
- 100 gram zachte geitenkaas
- 100 gram geraspte kaas
- 6 cherrytomaatjes (meer mag ook, maar ik had er nog maar 6)
- 6 zongedroogde tomaatjes in olie
- 2 el pijnboompitjes
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 2 el gedroogde Italiaanse kruiden
- een paar blaadjes verse basilicum
- peper en zout uit de molen
Aan de slag:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verhit 1 eetlepel olie (uit het potje van de zongedroogde tomaatjes) en fruit de knoflook even aan.
- Voeg de spinazie toe en laat deze in een minuutje slinken. Haal direct van het vuur (anders houd je niets meer over).
- Roer de Italiaanse kruiden door de spinazie en maal er nog wat peper en zout uit de molen overheen.
- Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan totdat deze bruin kleuren.
- Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes en de cherrytomaatjes in tweeën.
- Beleg de wraps met de spinazie, de twee soorten tomaten, de pijnboompitjes en kruimel er de geitenkaas overheen.
- Strooi de helft van de geraspte kaas erover en rol de wraps op. Vastzetten met een cocktailprikker is aan te raden.
- Leg de wraps in een ovenschaal en strooi de rest van de geraspte kaas erover.
- Zet de wraps ongeveer tien minuten in de oven (totdat de geraspte kaas gesmolten is en lichtbruin verkleurd is).
- Serveer de wraps (bij voorkeur in de zon) met wat blaadjes basilicum erover.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties