Ik gebruik niet zoveel suiker. Dacht ik. Totdat je de etiketten op producten waarvan je niet verwacht dat er überhaupt suiker in zit, eens wat beter bestudeert. Dan schrik je je de ter.. (ehm...een hoedje). Deze maand kreeg ik van mijn vrienden van de Appie de opdracht om gerechten te bedenken zonder (of met minder) suiker. En om dat ons wat makkelijker te maken, heeft Albert Heijn voor alle AH Eigen Merk producten een etiket ontwikkeld waarop je precies kunt zien hoeveel gram suiker er toegevoegd is aan het product.
Deze heerlijke ananas-kokosyoghurt heeft een heerlijke fris-zoete smaak en heeft inderdaad geen zoete toevoeging nodig!
De exacte hoeveelheden van dit ontbijtje moet ik jullie helaas schuldig blijven, een schep van dit en een handje van dat....zoiets:
- Een paar scheppen Griekse yoghurt of kwark
- Een flinke hand (of twee) bevroren ananasstukjes
- Een banaan (voor een ijs-achtige substantie werkt het het best wanneer de banaan ook bevroren is).
- 2 el geraspte kokos (maar meer of minder mag ook).
Laat bovenstaande ingrediënten in de blender draaien totdat het de dikte van ijs heeft. Voor de topping heb ik de volgende ingrediënten gebruikt:
- Een handje bosbessen
- Een handje gepofte rijst (echt heel lekker...te koop bij de Appie).
- Een paar blaadjes munt. Omdat dat zo gezellig staat.
Eet smakelijk en een fijne dag!
Reactie plaatsen
Reacties