Er lag nog één appel in de fruitschaal. "Eet mij", leek hij te roepen.
Ik had er al bijna mijn tanden in gezet, toen ik een beter idee kreeg.
Appel-kaneel muffins, daar had ik trek in. Van die luchtige.
Ik vind ze uitermate goed gelukt. Voor herhaling vatbaar!
Recept voor appel-kaneelmuffins
Ingrediënten (voor zo'n 12 kleine muffins)
- 90 gram bloem
- 1 snufje zout
- 1/2 tl kaneel
- 1 tl vanille-extract
- 1 zakje bakpoeder
- 50 gram suiker
- 40 gram roomboter op kamertemperatuur
- 1/2 ei (geklutst)
- 60 ml melk
- 1 zoetzure appel (geschild en in kleine stukjes gesneden)
Ingrediënten voor de topping:
- 50 gram boter
- 40 gram suiker
- 2 tl kaneel
Aan de slag:
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Vet de muffinvormpjes in met een bakspray of een beetje roomboter.(ik heb voor deze muffins een siliconenvorm gebruikt voor 12 muffins met een diameter van 5 cm).
- Zeef de bloem, zout, bakpoeder, kaneel en nootmuskaat in de beslagkom.
- Klop de boter en suiker tot een romige massa (met een mixer kan natuurlijk ook, maar ik vond een garde sportiever. Koken is het nieuwe sporten).
- Voeg het ei toe en klop nog even verder.
- Voeg nu om en om een deel melk en een deel van het bloemmengsel en blijf kloppen (voor mij geen sportschoolabonnementje meer).
- Schep met de spatel de stukje appel door het beslag.
- Vul de muffinvormpjes voor 2/3 met het beslag en bak de muffins gaar en goudbruin in ongeveer 18 minuten (kijk na een minuut of 15 of ze al bruin beginnen te kleuren).
- Laat de muffins buiten de oven afkoelen.
- Laat intussen de boter smelten in een klein pannetje.
- Roer de suiker en kaneel door de gesmolten boter.
- Dip de afgekoelde muffins in het suiker-botermengsel en laat verder afkoelen.
Geniet ervan!
Reactie plaatsen
Reacties
Kan dit ook met ander meel ( amandel bv
anders spelt of tarwemeel dat heb ik in huis dank en de beste wensen nog