Venkelsoep met garnalen

Gepubliceerd op 11 april 2022 om 15:56

Deze heerlijke venkelsoep met dille en garnalen is uitermate geschikt om met Pasen te serveren. Tijdens de brunch, lunch, diner of nachtelijke snack. Aan tafel, met een kommetje op schoot of op een picknickkleedje. Ik ben niet zo moeilijk en dit soepje is dat ook niet.  

Buiten eten

Niets maakt mij gelukkiger dan met Pasen (of elke andere zomerse lentedag) samen met vrienden, familie en mijn eigen Prins buiten te eten. En dan het liefst aan van die lange tafels onder wat fruitbomen (die dan uiteraard in bloei staan). En die vrolijk gedekte tafels staan dan vol met heerlijke voorjaarsgerechten. Asperges met een gekookt eitje en Hollandaisesaus. Frisse salades. Lichte lentesoepjes. Taartjes met aardbeien en slagroom. En iedereen lacht en praat en eet en drinkt en is gelukkig.

Klein detail. We hebben geen tuin en al helemaal geen boomgaard om onder te zitten. Maar neem maar van mij aan dat dit frisse venkelsoepje met dille en garnalen het ook prima doet op een klein balkonnetje of een picknickkleedje in het park. Romantisch met z'n tweetjes met de hond erbij. En dan 'facetimen' we die vrienden en familie er gewoon bij. Of we doen dat, in het kader van de romantiek, lekker niet.

Buiten met BK

Samenwerking met BK - En die mooie pannen op de foto's? Die zijn van BK Cookware en zijn niet alleen energiezuinig, maar ook makkelijk schoon te maken en ruimtebesparend, omdat ze stapelbaar zijn. En alsof dat allemaal nog niet genoeg goed nieuws is, zijn ze van 5 t/m 25 april óók nog eens met 20% korting te koop. Klik hier voor korting op deze en andere pannen van BK!

Recept voor venkelsoep met zalm en dille

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 venkelknollen
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 500 ml visbouillon (van tablet)
  • verse dille
  • 100 gram garnalen
  • 2 tl gerookt paprikapoeder
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Aan de slag:

  • Snipper de ui en pers de knoflook. Snijd de dille fijn, maar houd wat takjes apart voor de garnering. 
  • Snijd een stukje van de onderkant van de venkelknollen en halveer ze in de lengte. Snijd verder in grove stukken, maar zorg ervoor dat je de harde kern in het midden niet mee snijd. 
  • Verhit een klein scheutje olie in een (soep)pan en fruit hierin de ui en de knoflook (op een middelhoog vuur) even aan. 
  • Voeg na een minuut of drie de venkel toe en schep goed om.
  • Schenk na een minuut of vijf de bouillon erbij en breng aan de kook.
  • Draai, zodra de soep kookt, het vuur laag en laat een klein kwartiertje koken totdat de venkel zacht is.
  • Voeg nu de dille toe.
  • Pureer de soep met een goede staafmixer, ik gebruik deze.  
  • Dep de garnalen een beetje droog met wat keukenpapier en schep het gerookte paprikapoeder erdoor.
  • Verhit een klein scheutje olie in een klein pannetje en bak de garnaaltjes gedurende twee minuten.
  • Schep de soep in glaasjes en garneer met de garnaaltjes en een takje dille.

Reactie plaatsen

Reacties

Catering Den Haag
3 jaar geleden

Super recept! Ik ga het recept toevoegen aan receptenboek. bedankt voor het delen!

Mandy
3 jaar geleden

Wat leuk om te horen dat mijn soep zo in de smaak viel!

Linda van Montfort
2 jaar geleden

Deze soep lijkt me héérlijk voorafgaand aan een lekkere bbq waarbij die grillplaat natuurlijk goed van pas komt! Graag waag ik een kansje!! #ikdoemee 😊🤞🤞