Tomaten crèmesoep

Gepubliceerd op 28 oktober 2018 om 16:55

Ik denk dat het inmiddels wel duidelijk is dat ik een groot soepliefhebber ben. Altijd al geweest. Mijn smaak is in de loop der jaren gelukkig wel veranderd, want waar ik als kind nog kon smullen van tomatencrèmesoep uit blik (inclusief die zompige ballen), gaat mijn voorkeur nu toch echt wel uit naar vers. Deze tomatensoep (waar stiekem ook een paprika doorheen gefladderd is) leent zich er uitstekend voor om die net iets te rijpe tomaten in te verwerken. Dit uiterst smaakvolle soepje staat binnen 20 minuten op tafel. 

Recept voor tomatencrèmesoep

Ingrediënten voor 4 kleine kommetjes::

  • een scheutje olijfolie
  • 3 à 4 tomaten (hoe rijper, hoe beter...in stukjes gesneden en eventueel ontveld)
  • 2 rode paprika's (zie tomaten)
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 500 ml groentebouillon (van een blokje)
  • 125 ml kookroom
  • groene kruiden voor de garnering (peterselie of basilicum o.i.d.)
  • gedroogde chili-knoflook uit de molen (zwarte peper voldoet ook)

Aan de slag:

  • Verhit de olijfolie en fruit de ui even aan. Bak vervolgens de knoflook nog en minuut of wat mee.
  • Voeg de tomaten, paprika en de Italiaanse kruiden toe. 
  • Laat even pruttelen en schenk de bouillon erbij.
  • Laat de soep op een klein pitje zachtjes koken (een minuut of vijf is genoeg). Schenk de room bij de soep (maar houd een beetje apart voor de garnering). 
  • Laat de soep een beetje afkoelen en pureer hem vervolgens met de staafmixer (echt onmisbaar in mijn keuken).
  • Wanneer je de paprika en tomaten vooraf niet ontveld hebt, kun je ervoor kiezen om de soep nog te zeven. Met een goede staafmixer/ blender hoeft dit overigens niet hoor. Ik gebruik hiervoor de Quickchef staafmixer van Tefal.
  • Schenk de soep in soepkommen en garneer met wat groen, room en gemalen chilipeper. 

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.