Kijk, dat hebben ze toch slim aangepakt...Want door pastinaak een aantal jaar geleden te bestempelen als 'vergeten groente', hebben ze deze witte wortel weer helemaal op de kaart gezet. De pastinaaksoepen, -purees en -frietjes vliegen je tegenwoordig om de oren. En terecht, want pastinaak is met zijn zoete anijsachtige smaak een echte smaakmaker!
Voor deze soep heb ik de pastinaak gecombineerd met wortel en er wat Oosterse smaken aan toegevoegd.
Recept voor pastinaaksoep met wortel
Ingrediënten voor 6 personen:
- 500 gram wortelen
- 500 gram pastinaak
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 1 stuk gember van 1 cm
- rasp van 1 sinaasappel
- 1 tl kurkuma
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl gedroogde chilipeper
- 1,5 liter kippenbouillon (van blokjes)
- 1 el olie
- verse koriander (voor de garnering)
- chili-olie of crème-fraîche (optioneel)
- peper en zout (naar smaak)
Aan de slag:
- Schil de pastinaak en wortelen en snijd ze in blokjes.
- Pers de knoflook, versnipper de uien en rasp de gember.
- Verhit de olie in een grote soeppan en fruit de ui, knoflook en gember even aan.
- Voeg de wortel, pastinaak en de specerijen toe en schep alles door elkaar.
- Schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
- Zodra de soep kookt draai je het vuur laag om te laten pruttelen totdat de pastinaak en wortelen zacht zijn. Dit duurt ongeveer 15 minuten.
- Laat de soep een beetje afkoelen en pureer hem dan met de staafmixer of blender. Ik heb overigens de Quickchef staafmixer van Tefal waarmee je dit soort soepen echt fluweelzacht kunt pureren. Aanrader!
- Breng de soep op smaak met wat peper en zout en garneer hem met koriander, chili-olie en/of crème fraîche (optioneel).
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties