Bij een zondags ontbijtje mag een eitje niet ontbreken. Gekookt, gebakken of gepocheerd...het is mij om het even. Deze gezellige exemplaren doen het ook heel leuk op een lunchbuffet of bij de paasbrunch. Succes verzekerd!
De ontbijttaartjes zijn gemaakt van een sneetje brood, ontbijtspek en een eitje. Je maakt ze in een muffinvorm en heel makkelijk om te maken. Een kind kan de was doen. Of een ontbijttaartje maken.
Je kunt natuurlijk ook heerlijk variëren door er lekkere ingrediënten aan toe te voegen. Hagelslag zou ik niet aanraden, maar olijven of zongedroogde tomaatjes zouden het ook heel goed doen in deze ontbijttaartjes (die je ook heel goed bij de borrel kunt serveren).
Recept voor ontbijttaartjes van een sneetje brood met spek en ei
Ingrediënten (voor 4 taartjes)
- zachte roomboter
- 4 sneetjes brood (wit of bruin)
- 4 (ronde) plakjes pancetta (gewoon ontbijtspek voldoet natuurlijk ook)
- 4 eieren
- 1 bosui (zo dun mogelijk)
- peper en zout uit de molen
Benodigdheden:
- 4 ovenbestendige schaaltjes of muffinvormpjes
- een deegroller
- bakpapier
Aan de slag:
-
Verwarm de oven voor op 175 °C.
-
Snijd ondertussen de korstjes van het brood en rol de sneetjes zo plat mogelijk met de deegroller.
-
Knip vierkantjes (of rondjes, 't is maar waar je je goed bij voelt) op maat (iets groter dan het brood).
-
Besmeer 1 kant van de boterhammen met boter en plak deze met de beboterde kant op het bakpapier.
-
Leg op elke boterham een plakje pancetta.
-
Duw de boterhammen in de ovenschaaltjes/ muffinvormpjes zodat er een broodbakje ontstaat.
-
Breek in elk bakje een ei (om de kans op succes te vergroten, kun je de eieren het beste eerst in een bakje doen en ze vervolgens in de broodbakjes gieten. Dat scheelt een hoop geknoei).
-
Bak de taartjes ca. 18 min. in het midden van de oven. Het eiwit moet gestold zijn.
-
Snijd de bosui in dunne ringetjes en strooi over de taartjes heen.
-
Maal er nog wat peper en zout overheen en klaar ben je.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties