Vergeet die kleffe broodjes bij die grote gele M of de (iets smakelijkere) variant van die kapitein met woeste baard, want visburgers maak je voortaan gewoon zelf! Veel lekkerder en helemaal niet moeilijk. En als bijkomend voordeel zitten deze burgertjes vol met groenten en kun je ze kruiden zoals je dat zelf wilt. Ik heb nu gekozen voor de 'Skinny dipping' kruidenmix van Green Gypsy spices*, maar je kunt daar eindeloos mee variëren. Kieper er bijvoorbeeld eens Ras el Hanout-kruiden door en maak er in een handomdraai Marokkaanse burgertjes van.
* Green Gypsy Spices zijn super lekkere kruidenmengsels (met hilarische namen als 'hoer op de grill' of 'marineer je gek') zonder toevoegingen of e-nummers #gekregen
Recept voor visburgers met kabeljauw, wortel en erwtjes
Ingrediënten voor 6 à 8 burgertjes:
- 200 gram kabeljauw (diepvries is prima, wel even laten ontdooien)
- 100 gram wortel
- 100 gram tuinerwtjes (diepvries geen probleem)
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 2 bosuitjes
- 1 ei
- 20 gram bloem
- 5 gram skinny dipping-kruidenmix
- peper en zout naar smaak
- boter of olie om in te bakken
Aan de slag:
- Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.
- Maal de kabeljauw, wortel, knoflook samen met het ei en bloem in een hakmolentje of met de staafmixer tot een grove puree.
- Roer de erwtjes, bosui en de kruiden erdoor en breng (indien nodig) op smaak met wat peper en zout.
- Wanneer het mengsel te nat is, kun je wat bloem of broodkruim (paneermeel) toevoegen.
- Verdeel het mengsel in 6 tot 8 porties en vorm hier burgertjes van. Ik heb hiervoor een kookring gebruikt, maar het lukt ook door er balletjes van te vormen en die vervolgens wat platter te drukken.
- Leg de burgertjes op een stukje bakpapier en laat ze gedurende een minuut of 30 wat steviger worden in de vriezer.
- Verhit wat boter of olie in een koekenpan en bak de burgers om en om totdat ze goudbruin en gaar zijn (ongeveer 3 minuten per kant).
Lekker met gebakken aardappeltjes met tijm en knoflook en een lekkere salade. Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties