Wanneer wij vroeger op vroeger op vakantie gingen, maakte mijn moeder altijd omelet voor in de auto. En cakejes, maar dat terzijde. Als kind was ik altijd wagenziek, maar op de één of andere manier gingen die omeletjes van mijn moeder er altijd wel in. Mijn moeder maakt nog steeds de lekkerste omeletten. Ik moet haar toch eens naar haar geheim vragen.
Deze omelet ziet er niet alleen (al zeg ik het zelf) heel mooi uit, hij is ook nog eens erg lekker en super snel klaar. Een ideaal lunchgerechtje dus.
Recept voor een snelle omelet met spinazie, rauwe ham en Parmezaan
Ingrediënten voor 1 omelet:
- 2 eieren
- 2 el melk
- een klontje boter (omeletjes MOET je echt in boter bakken)
- een paar blaadjes verse spinazie (kies de mooiste uit)
- twee plakken serranoham
- een stukje Parmezaanse kaas
- peper en zout uit de molen
- 1 el Italiaanse kruiden
Aan de slag:
- Roer de eieren in een kommete los met de melk, Italiaanse kruiden en peper en zout.
- Scheur de plakken ham in kleinere stukjes.
- Verhit een klontje boter in een koekenpan en laat het eimengsel erin glijden.
- Zet het vuur zo laag mogelijk.
- Leg de blaadjes spinazie en de stukjes ham een beetje gezellig in het eimengsel.
- Zodra het eimengsel aan de bovenkant gestold is, rasp je er wat Parmezaanse kaas overheen.
Heerlijk met een geroosterde boterham, eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties