Ik heb altijd wel een paar moten zalm in de vriezer liggen. Ik moet er wel bij bekennen dat de oorzaak hiervan vooral bij mijn moeder ligt. Zij houdt nauwlettend in de gaten wanneer de hele zalmen in de aanbieding zijn bij de Makro. Ze hakt ze vervolgens eigenhandig in moten en verpakt ze dan per stuk in diepvrieszakjes. Super handig! Want zalm is altijd goed. Met spinazie en pasta bijvoorbeeld. Of in dit geval op z'n Aziatisch.
Dank je wel, mam!
Recept voor noedels met gemarineerde zalm en groenten (Aziatisch)
Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 moten zalm
- 300 gram oosterse roerbakgroenten (uit een zak...lekker makkelijk)
- 150 gram Udon noedels
- 6 el sojasaus
- 2 el vissaus
- 1 el sesamolie
- 1 el honing
- sap van een halve limoen
- 1/2 chilipepertje
- een paar plakjes gember
- 1 stengel citroengras
- 6 Kaffir-limoenblaadjes (te koop bij de toko)
- een half bosje verse koriander
- 2 el geroosterde sesamzaadjes*
Aan de slag:
- Roer de sojasaus, vissaus, sesamolie, honing en het limoensap met een garde door elkaar.
- Kneus de stengel citroengras door er met een bot voorwerp op te slaan (de achterkant van een koksmes voldoet prima) en snijd hem in 3 stukken.
- Snijd het pepertje in dunne ringetjes.
- Leg de vis in een bakje (met deksel) en doe de plakjes gember, citroengras, chilipeper, kaffir-limoenblaadjes en de helft van de koriander erbij. Schenk de marinade eroverheen. Laat ongeveer een half uur marineren. Draai het bakje af en toe even om, zodat de marinade lekker in de vis trekt.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bereid de noedels zoals beschreven op de verpakking.
- Doe de groenten in een ovenschaal en leg de vis erop. Schenk vervolgens de marinade erover.
- Zet de zalm ongeveer 15 minuten in de oven (check tussendoor op de gaarheid).
- Schep de noedels op een bord met daarop de groenten en de zalm. De marinade schenk je er op het laatst overheen (vergeet de gember, citroengras en de kaffir-limoenblaadjes niet te verwijderen).
- Serveer het gerecht met sesamzaadjes en de rest van de koriander.
Eet smakelijk!
* Wanneer de sesamzaadjes nog niet geroosterd zijn, doe je dit zelf nog even in een droge koekenpan.
Reactie plaatsen
Reacties