In de oven gegrilde broccoli

Gepubliceerd op 18 februari 2019 om 20:16

Ik vond broccoli vroeger niet te vr..... Dit kwam waarschijnlijk omdat ik deze groente alleen maar kende als een tot snot gekookte smakeloze groene smurrie voor bij de aardappels (sorry mam). Inmiddels weet ik (en mijn moeder gelukkig ook) dat het groene broertje van de bloemkool het best tot zijn recht komt wanneer hij heldergroen en nog een beetje knapperig is. Heerlijk als lauwwarme salade, verwerkt in een hartige taart, gepureerd tot een lekker soepje of zoals in dit recept in de oven gegrild als 'steaks'. Daar komt geen steak aan te pas, maar het schijnt tegenwoordig heel hip te zijn om je gegrilde groenten als 'steak' te bestempelen. Dus dat doen we dan maar (al trapt die carnivoor bij mij thuis daar natuurlijk never-nooit-niet in). 

 


Recept voor in de oven geroosterde broccoli(steaks)

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 kleine broccoli
  • 1 klein teentje knoflook
  • 2 el olijfolie
  • gedroogde chilivlokken (het liefst uit de molen)
  • zeezout (uit de molen)

Aan de slag:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
  • Pers het teentje knoflook uit en meng deze met de olijfolie.
  • Snijd het onderste stukje van de broccoli af.
  • Snijd de broccoli in de lengte in plakken van ongeveer een halve cm dik.
  • Bestrijk de plakken broccoli aan twee kanten met de knoflookolie en maal er zeezout en chilivlokken over.
  • Verdeel de plakken broccoli over het bakblik.
  • Bak de 'steaks' in 15 tot 20 minuten totdat de broccoli gaar is en bruin begint te kleuren.

    Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.