Als kind hield ik niet zo van bloemkool. Dat maakte ook niet uit, want ik wist mijn moeder er altijd van te overtuigen dat ik keurig opgeschept had (viel toch niet op tussen die bleke aardappels). Ik heb sinds kort ontdekt dat ik geroosterde bloemkool wel heel lekker vind. Ik had 'm echter nog niet eerder in z'n geheel bereid, maar dat ga ik zeker vaker doen. Ik kreeg er een beetje een kalkoen-uit-de-oven-gevoel bij. Echt een pronkstuk voor op de (kerst)tafel.
Recept voor een hele gegrilde bloemkool uit de oven
Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 kleine bloemkool
- 125 gram Griekse yogurt
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl ras el hanoutkruiden
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl komijn (fijngemalen)
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl zout
- 1 tl citroensap
- Parmezaanse kaas
Aan de slag:
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Snijd de bladeren los van de bloemkool
- Was de bloemkool onder de kraan en maak hem goed droog (doe dit het liefst wat ruimer van tevoren, zodat de bloemkool goed te tjd heeft om te drogen).
- Meng alle ingrediënten voor de marinade goed door elkaar.
- Leg de bloemkool op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer hem in met de marinade. Doe dat lekker (nou ja, lekker) met je handen en probeer de marinade goed tussen alle bloemkoolroosjes te krijgen.
- Rooster de bloemkool gedurende 40 minuten in de voorverwarmde oven.
- Rasp er vlak voor het serveren nog wat Parmezaanse kaas over.
- Snijd de bloemkool aan tafel in plakken.
Reactie plaatsen
Reacties