Er komt weinig koken aan te pas, maar ik wil jullie het recept voor een goede kruidenboter toch niet onthouden. Al is het alleen maar om ervoor te zorgen dat niemand meer die meuk van de supermarkt gaat kopen. Want die lijkt nergens op. En al helemaal niet op kruidenboter.
Ingrediënten voor 250 gram kruidenboter:
- 1 pakje boter à 250 gram
- 1 teentje knoflook
- een handje verse bieslook en peterselie
- zeezout uit de molen
Aan de slag:
- Laat de boter buiten de koelkast zacht worden (in de magnetron kan ook, maar dit gaat meestal te snel. Ik heb ook geen magnetron, dus dat maakt de keuze een stuk makkelijker).
- Pers de knoflook en snijd de groene kruiden fijn.
- Roer bovenstaande ingrediënten door de boter en breng op smaak met wat zeezout. Ik houd persoonlijk wel van een lekkere zoute boter, maar da's een kwestie van smaak.
Reactie plaatsen
Reacties
Van mij mag 'ie ook lekker zout zijn ;) En ik voeg vaak nog een beetje dragon toe.
Ja, da's ook lekker!
Of een beetje citroenzest...