Polentachipjes

Gepubliceerd op 3 juni 2018 om 16:51

Deze chipjes van polenta (=maismeel) zijn een heerlijke vervanger voor patat. Niet direct gezonder, maar weer eens wat anders. Meer heb ik er niet over te melden geloof ik. 

Klik hier voor het recept voor gegrilde polenta met Italiaanse kruiden.


Recept voor chips van polenta (maismeel)

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 50 gram instant polenta
  • 200 ml groentenbouillon (van een half blokje)
  • een klontje roomboter
  • een handje Parmezaanse kaas
  • olie (om in te frituren)

Aan de slag:

  • Breng de groentenbouillon aan de kook en roer de polenta erdoorheen.
  • Laat op het kleinste pitje en op de laagste stand, tien minuten wellen (af en toe even doorroeren).
  • Roer de roomboter en de Parmezaanse kaas er doorheen en laat afkoelen. 
  • Maak een bord een beetje nat met water er schep de polenta daarop. Druk dit goed (en zo plat mogelijk) aan en laat dit nog even verder afkoelen.
  • Je zult merken dat de polenta nu vrij stevig en compact geworden is. 
  • Gebruik een stekertje (een borrelglaasje voldoet ook prima) om er vormpjes uit te steken.
  • Verhit een laagje olie in een koekenpan en frituur de chipjes hierin tot ze mooi goudbruin van kleur zijn.
  • Laat de chipjes uitlekken op keukenpapier.
  • Strooi er wat zeezout over en serveer direct. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.